8. märts 2015

Elu ja ilu Leiutajate külakoolis

Kui FB ja ajakirjandus jagavad lastevanemate ja gümnaasiumiõpilaste südamevalusaid äratundmisi meie haridussüsteemist, nt siin ja seal,  siis külakoolis kulgetakse ühes laste ja nende perede hingekutsega. Selles sünnib enneolematu loovus, areng ja selleks vajalikud kogemused.  Siin on kõiges päris elu ise kohal ja avanemised, mis toetavad liikumist täieliku iseolemise suunas, et olla täielikult see, kellena meie hingemuster end ilmutab. Külakooli elu ja tegemised on ka imelises harmoonias aastaaegadega, kus talvel on tubasemad tööd, nt maalimine ja keraamika, kuid kevadel liigutakse juba õue põnevatele õppekäikudele ja valmistutakse suvisteks laatadeks, et sügisel toimuvaks India reisiks, Tiibeti laste kooli, raha koguda.

Siin on väikseid väljavõtteid möödunud nädalate tegemistest. Fotograafid: Nora M., Marianne S., Kadi N., Hendrik N.


Õp Hendrik: Reedel, 06. märtsil, oli külakooli kirev seltskond külas maailmaränduril, kirjanikul, muusikul, inimõiguslasel ja muidu toredal inimesel, Roy Strideril. Külaskäigu eesmärgiks oli näha oma silmaga Tiibeti jakke, kellele Roy on rajanud Mustakurmu külla kaitseala ning kellede toetuseks külakooli lapsed oma CD-ga raha koguvad. Saime oma silmaga kogeda palju erilisi linde ja loomi. Pidasime ka reisiplaane, et sügiseks kavandatav India reis pelgalt unistuseks ei jääks.







Õp Marianne: Killukesi ahjumaalingute tegemiselt smile emoticon. Kasutusel olid looduslikud kaseiinvärvid, mis sai ise kokku segatud. Fotode autor on Nora Meldre.  Maire Roosipuu juhendamisel (16.-20. veebr. 2015).






Katsetused impressionismiga (16.-20.veebr.2015)











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar