26. oktoober 2014

Helisev Leiutajate külakool

Tänu meie külalisõpetajatele Polina Tserkassovale ja Jigaku Nakadele on Leiutajate külakool, nii lapsed kui toolid,  helisema hakanud!

Polina:
"Vahest tuleb üks ja sama leiutise idee mitmele inimesele korraga.. Mul oli lapsepõlvest saadik soov teha toolist harfi ja kui tulin Sännasse ja rääkisime lastega pillide leiutamisest, siis pakkusid Frida ja Teodor, et see võiks olla TOOLIPILL! Et oleksid keeled ja saaks istuda ja mängida...Laupäeva hommikul kogunesime puukotta ja hakkasime leiutama, katsetama ja proovima. Kuulutasime tooli casting'u välja ning kõige sobivamale toolile hakkasime tema uut muusikalist elu andma. Keegi meist ei teadnud, kas see pill hakkab kõlama, aga käed tegutsesid ikka edasi...
Ja nii sai valmis meie esimene TOOLIPILL suurepärase selge kõlaga nagu kandlel. Õnnistasime ta muusikaklassis sisse ja unustasime ennast mängima ja katsetama. Trummist sai kosmilise heliga kõlakoda, mängisime nii sõrmede, pulkade kui ka poognaga - iga väike liigutus muutis pilli häält. Tool laulis uue elu rõõmudest ja me veendusime, et pillid ei pea olema kallid ja poest ostetud - vaid natuke fantaasiat ja julgust ning tavaline asi saab uut hingestatust!" 

Aitäh teile, kallid õpetajad! 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar